Brasilian GP:n aika-ajoissa nähtiin sateen sekoittama aika-ajo, jonka johdosta Haas-tallin Kevin Magnussen teki jättiyllätyksen.

Tanskalainen ajoi viimeisessä osiossa nopeimman ajan hieman vielä kostealla radalla, ennen kuin sadetta alkoi tulemaan lisää. Tässä kohtaa kaikki olivat kuivan kelin renkailla liikenteessä.

Haas-kuljettajan jymypaukkua edesauttoi Mercedeksen George Russellin ulosajo pian Magnussenin kärkiajan jälkeen. Sessio keskeytettiin punaisilla lipuilla, jonka aikana alkoi jälleen satamaan vettä, jolloin kuljettajien oli enää mahdotonta saavuttaa aikaparannuksia. Paalupaikka on Haasille tiimin historian ensimmäinen, kuten myös kokeneelle Magnussenille.

Tanskalaisen viereltä lauantaiseen sprinttikilpailuun lähtee Red Bullin Max Verstappen, ennen Russellia, jonka noteeraus ennen ulosajoaan siivitti hyvään tulokseen kolmanneksi.

McLarenin Lando Norris ajoi haastavissa olosuhteissa hyvän aika-ajon sijoittumalla neljänneksi. Viides oli Ferrarin Carlos Sainz ja Alpinen Esteban Ocon kuudes.Seitsemäs oli Oconin tallikaveri Fernando Alonso. Mercedeksen Lewis Hamilton ei onnistunut omalla vedollaan, jääden vasta kahdeksanneksi.

Red Bullin Sergio Perez kärsi Ferrarin ratkaisusta laittaa Charles Leclercille välikelin renkaat alle viimeisen osion alkuun. Meksikolainen jäi jumiin vaikeuksissa olevan Ferrari-kuljettajan taakse ja oli vasta yhdeksäs.

Leclercille lyötiin viimeisen osioon alkuun ainoana kuljettajana välikelin renkaat alle, joka oli täysin väärä ratkaisu. Leclercin lähtöruutu on kymmenes sprinttikilpailuun ja hänetkin voidaan lisätä epäonnistuneiden listalle.

Brasilian GP:n sprintti käynnistyy lauantaina klo 21:30 Suomen aikaa. Aika-ajojen tuloslistan näet alta.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
QUALIFYING CLASSIFICATON

The first pole of K-Mag's career 💪

#BrazilGP #F1