Ranskalaistalli Alpinella kuohuu. MM-sarjan nelossijasta taisteleva talli koki eilen kovan kolauksen taisteluunsa McLarenia vastaan. Aiheuttajat olivat tallin omat kuskit.

Fernando Alonso sekä Esteban Ocon osuivat toisiinsa kahdesti avauskierroksella, tuhoten omat sprinttinsä. Alonso rikkoi Oconin sivuponttoonin ja samalla jäähdytysjärjestelmän, ja ajoi samalla kierroksella ranskalaisen auton perään tuhoten oman etusiipensä. Kärkikymmenikössä majaillut kaksikko lähtee sunnuntain kilpailuun sijoilta 16. ja 17.

Alonso kävi todella kuumana kilpailun jälkeen. Alpinen Aston Martiniin vaihtava espanjalainen ei sanojaan säästellyt.

– Yksi kilpailu enää ja sitten tämä on ohi, vihdoin, Alonso latasi Sky Sportsille.

Tallipäällikkö Otmar Szafnauer oli hyvin pettynyt kaksikkoon.

– Tänään kuljettajat pettivät koko tallin. Tämä on hyväksymätöntä.

Lisää lunta tupaan tuli sprintin jälkeen. Oconin auto oli vahingoittunut niin pahasti, että se syttyi lopulta tuleen parc ferme -alueella session jälkeen. Oconin autoon jouduttiin vaihtamaan uusi voimanlähde, mutta kyseessä on vanhempi yksikkö. Näin ranskalainen ei saa rangaistusta.