Syksyllä sopimuksen McLarenin kanssa solminut Oscar Piastri on saanut luvan Alpinelta ajaa testejä uuden tallinsa alla Abu Dhabissa.

Alpine sekä McLaren joutuivat sovittelijan puheille Piastrin sopimuskiistan seurauksena. Ranskalaistalli ehti jo julkistaa Piastrin kilpakuljettajakseen, vaikka aussi oli ilmoittanut lähtevänsä organisaatiosta. Lopulta sovittelija ratkaisi tilanteen McLarenin hyväksi.

Piastrin varakuljettajan sopimuksen pituudesta ei ollut tarkkaa tietoa, joten McLarenilla luultiin, ettei Piastri pääse käsiksi tallin kalustoon kauden päätöstestissä. Alpine on kuitenkin ”vapauttanut” aussinuorukaisen McLarenille sillä sekunnilla, kun ruutulippu heiluu Abu Dhabissa.

– Jouduimme neuvottelemaan siitä, kuinka tiemme erkanisivat, tallipäällikkö Otmar Szafnauer kommentoi Motorsport.comille.

– Meidän oli pakko vetää raja johonkin. Hän on vapaa tekemään ihan mitä hän haluaa kauden päätyttyä.

Piastrille kaavailtu paikka meni ranskalaiskuljettaja Pierre Gaslylle.