Kansainvälinen autoliitto FIA julkisti viime vuoden budjettiraportin maanantaina. Jo viikkoja on huhuttu, että kaksi tallia olisi ylittänyt annetun 145 miljoonan dollarin rajan.

Raportista selviää, että vain kuljettajien mestaruuden voittanut Red Bull on ylittänyt budjettikaton. Ylitys ei ole niin räikeä mitä oletettiin. Energiajuomajätin ylitys on kirjattu raportissa ”pieneksi”. Tämä tarkoittaa, että määrä on ylittynyt maksimissaan viidellä prosentilla.

FIA pohtii mahdollista rangaistusta ja julkaisee sen tulevaisuudessa. Sääntökirjan mukaan rangaistus tulee olemaan joko sakkoja tai pieni rangaistus tallin urheilutoimintaan tulevaisuudessa. Hylkyä mestaruudesta ei siis ole luvassa.

Aston Martin oli toinen talli, jonka raportoitiin ylittäneen budjettirajan. Talli on tehnyt proseduaalisen rikkeen budjetissaan, mutta ei ylittänyt sitä. Näin brittitallia ei odota rangaistus.