Alfa Romeon Valtteri Bottaksen USA:n GP päättyi karulla tavalla.

Suomalainen oli hyvässä pistejahdissa. Bottas olisi ollut varikkopysähdysten jälkeen kympin sakissa, mutta 32-vuotiaan kilpailu päättyi lopulta hietikolle. Tilanne aiheutti ensimmäisen turva-auton COTA:lla vuosikausiin.

Bottas seurasi Pierre Gaslya radan loppuhetkillä, kunnes Alfa Romeo -kuski yksinkertaisesti vain spinnasi mutkan 19 käännössä. Bottaksen auto ajautui hietikolle, eikä päässyt jatkamaan kilpailua. Tämä on iso kolaus Alfa Romeon MM-taistolle. Molemmat Aston Martinit ovat kiinni pisteissä, eikä ero tallien välillä ole kuin seitsemän pistettä. Näillä näkymin Aston ohittaa Alfa Romeon kilpailun päätteeksi.

Kilpailua johtaa Max Verstappen. Kärkikolmikon täydentävät Lewis Hamilton sekä Sergio Perez.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
LAP 18/56

Bottas beached!

⚠️ SAFETY CAR ⚠️

#USGP #F1