Max Verstappen varmisti hiljattain uransa toisen formula ykkösten maailmanmestaruuden. Hollantilaiskuljettajalla on ikää vasta 25 vuotta, joten hyviä kilpa-ajajavuosia on jäljellä vielä rutkasti.

Unibetin videohaastattelussa Mika Häkkinen selventää, miksi Verstappen on niin hyvä. Häkkinen korostaa ennen kaikkea pitkäjänteistä työntekoa.

– Se työmäärä, mitä hän on tehnyt uransa aikana. Tämä [mestaruudet] on se, mitä me tänä päivänä nähdään, Häkkinen sanoo.

– Viimeiset 13-14 vuotta, työskentely kilpa-autoilussa on niin intensiivistä jokaisella osa-alueella, että nyt se tuottaa uskomatonta itsevarmuutta. Ei tule otettua turhia riskejä, vaan otetaan laskelmoituja riskejä. Se näyttää huimalta, mutta se on täysin laskelmoitua.

– Totta kai siihen liittyy myös talli, suunnittelijat, moottori ja aerodynamiikka, mutta kuljettajana Max on tehnyt työn 14-15 vuoden aikana ja nyt se tuottaa tulosta. Se on sama kuin jos menee yliopistoon ja lukee tiettyyn ammattiin. Riippuu vain siitä, kuinka intensiivisesti on halunnut opiskella.

Katso koko video tästä.