Red Bull ei menestynyt parhaalla mahdollisella tavalla Singaporen GP:ssä.

Sergio Pérez kyllä voitti osakilpailun, mutta sarjaa johtava Max Verstappen jäi vasta seitsemänneksi. Syy oli pitkälti pipariksi menneissä aika-ajoissa, joissa Verstappen oli kahdeksas.

Hollantilainen oli tekemässä aika-ajoissa ilmeisen hyvää kierrosta, kun tallo yllättäen kutsuikin hänet varikolle. Polttoainetta oli tankattu autoon liian vähän, ja tallin oli pakko vetää Verstappen radalta.

– Max olisi voinut varmistaa mestaruutensa tänä viikonloppuna, mutta tallin virhe lauantain aika-ajoissa tuli kalliiksi. On aika epätavallista, että talli pyytää kuljettajaa keskeyttämään aika-ajokierroksen, etenkin kun kierroksesta on tulossa hyvä. Sitten selvisi, ettei polttoainetta ollutkaan tarpeeksi, mikä oli aika noloa. Red Bull on ollut erittäin vahva läpi kauden, joten se oli yllättävää, Mika Häkkinen sanoi Unibetin tiedotteessa.

Itse kisassa Verstappen pyrki nousemaan ylöspäin, muttei päässyt juuri mihinkään.

– Moni taisi odottaa, että Max tekisi hyvän nousun kahdeksannesta ruudusta, mutta olosuhteiden takia hän sai huonon lähdön ja menetti aikaa kamppaillessaan letkan keskivaiheilla. Tätä viikonloppua ei kannata muistella, Häkkinen sanoi.

– En epäile yhtään, etteikö Red Bull olisi vahva Suzukassa ensi viikonloppuna. Max saa kyllä varmistettua mestaruutensa. Tallin pitää vain huolehtia siitä, ettei tapahdu enempää virheitä.

Lue Häkkisen kommentit kokonaisuudessaan tästä.

Katso kooste Singaporen GP:stä alta.