Toista mestaruuttaan tavoitteleva Max Verstappen pitää paalupaikkansa Japanissa tuomariston tutkinnan jälkeen.

Hollantilainen aiheutti vaaratilanteen aika-ajoissa, kun miehen erikoinen päätös valmistavalle kierrokselle oli päätyä kauhukolariin McLarenin Lando Norrisin kanssa. Verstappen lämmitti renkaitaan ajolinjalla Norrisin paahtaessa täyttä häkää suoraa pitkin valmiina ohittamaan Verstappen.

Verstappenin nopea ja aggressiivinen takarenkaiden lämmitys heitti miehen kilpurin lähes poikittain radalle tukkien Norrisin tien. Nuori britti joutui väistämään kolleegaansa radan ulkopuolelle.

Tuomaristo antoi Verstappenille tilanteesta vain varoituksen. Verstappen lähtee siis paalulta kilpailuun. 24-vuotias voi varmistaa toisen mestaruutensa voittamalla huomisen kilpailun nopeimman kierrosajan kera.