Singaporen GP:ssä varikolle liputettu Haas-tallin Kevin Magnussen sekä tallipomo Güenther Steiner ihmettelevät tuomariston linjaa.

Magnussenille näytettiin jo kolmannen kerran tällä kaudella lippua, jota nähdään varsin harvoin F1-kilpailuissa. Tanskalaiselle heilutettiin musta-oranssia lippua, joka pakottaa kuljettajan varikolle korjaamaan muille vaaraa aiheuttavan vian.

Magnussenin etusiiven päätylevy sai pienen kolhun Singaporen GP:n startissa ja tuomariston mukaan kyseessä oli korjausta vaativa vaaratekijä. Aggressiivinen tanskalaiskuljettaja koki saman kohtalon myös Kanadassa sekä Unkarissa. Magnussen ei ole muuttanut mielipidettään siitä, ettei tällaisissa tapauksissa pitäisi pienen kolhun takia pakottaa etusiiven vaihtoon.

– Minulla oli erittäin pieni vaurio, eikä se ollut mitään. Sain musta-oranssin lipun, joka oli täysin tarpeetonta, sillä se osa ei ollut edes irtoamassa. Se ei edes heilunut, jakoi Magnussen palautteensa kilpailun jälkeen.

Ylimääräisen varikkokäynnin myötä Magnussen joutui hyvästelemään taistelun pistesijoista. Tallipäällikkö Steiner oli samoilla linjoilla kuljettajansa kanssa.

– Se oli pettymys, koska olisimme voineet saavuttaa realistisesti pisteitä pelkän unelmoimisen sijaan, sanoo Steiner.

– Meille näytettiin musta-oranssia lippua jo kolmannen kerran tällä kaudella, vaikka sille ei ollut tarvetta. Olemme tehneet sen FIA:lle selväksi aiemmissakin tapauksissa ja tämä tuntuu kuin olisimme jatkuvasti selkä seinää vasten, meuhkasi Haas-päällikkö.

Haas ei ole vahvan alkukauden jälkeen kerryttänyt pistepussukoitaan. Mick Schumacherin pistehaaveet sunnuntain kilpailussa kariutuivat puolestaan rengasrikkoon Mercedeksen George Russellin kolautettua saksalaista kylkeen.

Singaporen GP:n huippuhetket näet alta.

Lähde: RaceFans