Kauden jälkimmaisellä puoliskolla pahasti pistetahdista pudonnut Alfa Romeo kärsii jälleen valitettavan tutuista rahoitusongelmista.

Talli menettää nimikkosponsori Alfa Romeon ensi kauden jälkeen, mutta legendaarinen autovalmistaja Audi odotetusti paikkaa tämän tyhjiön. Ennen sitä Sauber joutuu kuitenkin pelaamaan yhdellä F1-sarjan pienimmistä budjeteista.

Auto, Motors und Sportin mukaan talli pohtiikin kulujen vähentämiseksi, että tämän kauden kilpurin runkoa käytetään myös ensi vuonna. Auton kevyt rakenne oli tallin suurin vahvuus kauden alussa, mutta muiden tallien kehityksen edetessä, on Alfa jäänyt pahasti jalkoihin.

Frederic Vasseurin johtama joukko uskookin, että jo valmiiksi kehittynyt runko voidaan uudelleenkäyttää ensi vuonna. Näin kehitysvarat voidaan sijoittaa muihin alueisiin, jotka vaativat enemmän kehitystä.

Alfa Romeo on MM-pisteissä kuudentena, mutta Aston Martin on enää vain seitsemän pistettä perässä. Haas tulee kaksikon perässä 18 pistettä jäljessä.