Max Verstappen nappasi itselleen jo kauden 11. voiton sunnuntain Italian osakilpailussa Monzassa. Verstappenilla on nyt 116 pisteen ero lähimpään kilpakumppaniinsa Charles Leclerciin. Hän voi varmistaa mestaruuden jo seuraavassa Singaporen osakilpailussa.

Ennätysyleisön pettymykseksi kilpailu ajettiin loppuun turva-auton takana, joka oli otettu radalle McLarenin Daniel Ricciardon keskeytyksen vuoksi.

– Viikonloppu oli hyvä esimerkki tämän kauden kulusta – Charles ajoi paalulle mutta Max voitti kilpailun, kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen sanoo Unibetin tiedotteessa.

– Charlesin Ferrari on nopea. Itse asiassa hän on ollut paalulla kahdeksan kertaa – puolissa kaikista aika-ajoista – joten hän saa puristettua kaiken irti yhdestä kierroksesta. Maxilla on vain neljä paalupaikkaa, mutta hänen kisavauhtinsa on liian nopeaa ja tasaista.

– Lisäksi autolla on todella hyvä suoranopeus, eikä Maxilla ole ongelmia ohittamisessa. Se tuli selväksi Belgiassa, jossa hän voitti neljännestätoista ruudusta, ja täällä Monzassa hän teki saman seitsemännestä ruudusta – ja sai sen näyttämään helpolta. Kuljettajat haluavat mieluummin nopean kisa-auton kuin yhden kierroksen auton.