Hollannin kisaviikonlopun ensimmäinen harjoitussessio päättyi pienoiseen yllätykseen. Kärkitallien vauhdista tällä kaudella pudonnut Mercedes valtasi kärkisijat vahvalla tekemisellä.

George Russell ajoi kärkiajan ennen tallikaveri Lewis Hamiltonia. Kaksikon välinen ero oli noin kaksi kymmenystä. Kaksikkoa seurasi Ferrarin Carlos Sainz noin kolme ja puoli kymmenystä kärkiajasta.

Kotikisaansa huimassa vireessä saapunut Max Verstappen ei saanut ajoaikaa vyölleen teknisen vian takia. Hollantilaisen vaihdelaatikko sanoi itsensä irti vain muutaman kierroksen jälkeen, mikä jätti Verstappenin jumiin radalle. Red Bullilla tulee kirre korjata miehen kilpuri toiseen harjoitukseen mennessä. Tallikaveri Sergio Perez oli seitsemäs.

Valtteri Bottaksen vauhti oli pahasti kateissa. Suomalainen löytyi sijalta 18, peräti 2,5 sekuntia kärkeä perässä. Positiivista oli kuitenkin se, että Bottas onnistui ajamaan hyvän määrän kierroksia (21) jo heti ensimmäiseen harjoitukseen.

McLarenin vauhti oli toiveita herättävää. Viime viikonloppuna nollille jäänyt brittitalli löytyi sijoilta neljä ja viisi. Charles Leclerc oli kuudes.

Kärkikymmenikön täydensivät Alpinet sekä Alex Albon.