Kreikan MM-ralli päättyi sunnuntaina Hyundain juhliin, kun tallille napsahti jättipotti kolmoisvoitollaan.

Ykköseksi kaasutteli Thierry Neuville ennen Ott Tänakia sekä Dani Sordoa. Hyundain päätös olla ajattamatta Tänakia kärkeen puhututtaa rallimaailmassa.

Virolaiskuski on MM-sarjan pistetaulukossa ainoa kuljettaja, jolla olisi vielä teoreettiset mahdollisuudet haastaa Kalle Rovanperää maailmanmestaruudesta. Hyundai päätti jäädyttää sijoitukset ennen viimeistä erikoiskoetta, eikä nostanut Tänakia rallin voittajaksi.

– Haluan kamppailla mestaruudesta, joten tallimääräys oli minulle huono päätös. Jos tavoitteena on, että ajan mestaruudesta, niin päätös oli väärä. Sääli, että meni näin, kommentoi Tänak tallinsa toimintaa.

Tänak paukutti rallin päättäneelle Power Stage -erikoiskokeelle pohja-ajan ja teki näin voitavansa ohuissa mestaruusmahdollisuuksissaan. Ero Rovanperään on nyt 53 pistettä, kun kolme rallia on ajamatta.

Rovanperän kilpailu meni lauantaina pilalle, kun hän kolautti Toyotansa puuhun. Päätöserikoiskokeella suomalainen sai kuitenkin hieman balsamia haavoihin ajamalla toiseksi nopeimman ajan ja neljä lisäpistettä plakkariinsa.

– Huono viikonvaihde meille, totesi Rovanperä Kreikan rallistaan.

Viikonvaihde oli Toyotalle murheellinen, kun rallin aikana neljästä Yariksesta putosi kolme pois. Esapekka Lappi oli lauantaina taistelemassa palkintopallisijoituksista, ennen teknistä vikaa ja Elfyn Evansin Toyota sanoi sunnuntaina sopimuksensa irti.

Rovanperällä on jälleen Uuden-Seelannin MM-rallissa mahdollisuus varmistaa uransa ensimmäinen maailmanmestaruus, joka ajetaan syys-lokakuun vaihteessa.

Kreikan MM-rallin lopputulokset:

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Ott Tänak, Hyundai +15,0
  3. Dani Sordo, Hyundai +1.49,7
  4. Pierre-Louis Loubet, Ford +3.42,2
  5. Craig Breen, Ford +4.09,0
  6. Takamoto Katsuta, Toyota +6.21,1
  7. Emil Lindholm, Skoda (WRC2) +7.46,6
  8. Nikolai Grjazin, Skoda (WRC2) +8.22,7

Kalle Rovanperä, Toyota +16.49,0

Esapekka Lappi, Toyota 24.39,0