F1-kansa on joutunut raapimaan päätään jo useita tunteja. Italian kisaviikonlopun aika-ajot päättyivät noin neljä tuntia sitten, mutta kansainvälinen autoliitto FIA ei ollut julkaissut virallista lähtöjärjestystä totutun nopeasti.

Syynä oli lähes puolen kuljettajakaartin omaavat lähtöruuturangaistukset. Yhdeksän kuljettajaa on vaihtanut eri määrän moottoriosia kisaviikonlopun aikana, jotka johtavat rangaistuksiin.

Erityisesti kärkikymmenikön määritteleminen tuntui olevan vaikeaa. MM-kärkinimi Max Verstappen kärsi viiden lähtöruudun rangaistuksesta, mutta varmuutta ei ollut mille sijalle hollantilainen putoaisi. Kompastuskivenä oli se, missä järjestyksessä rangaistukset katsotaan.

Carlos Sainz, Lewis Hamilton sekä Sergio Perez ovat kaikki vaihtaneet enemmän osia Verstappeniin verrattuna, joten rangaistukset ovat suuremmat. Tuomaristo pohtikin missä järjestyksessä rangaistukset langetetaan.

Lopulta viimeinen lähtörärjestys selvisi. Verstappen putoaa lopulta sijalle seitsemän. Valtteri Bottas puolestaan lähtee kilpailuun lähtöruudusta 15.

Virallinen lähtöjärjestys Italian osakilpailuun:

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chris Medland

@ChrisMedlandF1
PROVISIONAL GRID:

1 - Leclerc
2 - Russell
3 - Norris
4 - Ricciardo
5 - Gasly
6 - Alonso
7 - Verstappen
8 - De Vries
9 - Zhou
10 - Latifi
11 - Vettel
12 - Stroll
13 - Perez
14 - Ocon
15 - Bottas
16 - Magnussen
17 - Schumacher
18 - Sainz
19 - Hamilton
20 - Tsunoda

#F1 #ItalianGP