Haasin Formula 1 -kuljettaja Kevin Magnussen ei ollut tyytyväinen tuomariston linjaan lauantaina ajetussa Italian GP:n aika-ajossa.

Tuomaristo on ottanut tälle kaudelle tiukan ratarajojen kanssa. Radan reunalla kulkeva valkoinen viiva määrittää kaikissa kilpailussa ratarajat.

Kuljettajat ovat ajoittain kuitenkin kritisoineet tätä, sillä kaikilla radoilla viivan noudattaminen ei ole rataprofiilin takia täysin yksiselitteistä.

Magnussenin aika lauantain aika-ajossa hylättiin ratarajojen ylittämisen takia Lesmo 2 -mutkassa, mikä pudotti tanskalaisen lopulta jatkosta ensimmäisessä aika-ajossa. Magnussenin mukaan kyseissä mutkassa rajojen kyttääminen on hölmöä.

– Se on rasittavaa. Mielestäni nämä ratarajat ovat tarpeettomia kohdissa, joissa rataraja tulee vastaan luonnollisesti. Kuten seiskamutka, minkä takia minun aikani hylättiin, Magnussen kritisoi Racefansin haastattelussa.

Kyseisessä mutkassa auto mahtuu juuri ja juuri sorapeitteen ja radan väliin ennen kuin renkaat hörppäävät soralle.

– Mutkissa, joissa on luonnollinen rataraja, tätä ei pitäisi vahtia lainkaan. Ketään ei kiinnosta, että käytkö sentin radan ulkopuolella.