Hollannin GP:n kolmannet vapaat harjoitukset on saatu päätökseen. Session nopein oli jälleen Ferrarin Charles Leclerc.

Harjoitusten perusteella paalutaistosta saattaa tulla jopa kolmen tallin kauppa, kun Mercedeksen George Russell oli niukalla erolla toinen. Britti jäi Leclercin kärkiajasta vain 66 tuhannesosaa (+0,066).

Kolmanneksi nopein oli MM-sarjan ylivoimainen kärkinimi Max Verstappen, joka jäi kärjestä noin puolitoista kymmenystä (+0,161). Neljäs oli Leclercin tallikaveri Carlos Sainz ja viiden kärjen täytti toisella Mercedeksellään Lewis Hamilton.

Harjoituksissa vältyttiin suuremmalta dramatiikalta ja kuljettajat saivat tunnin mittaisessa harjoituksessa mukavasti kierroksia alleen, paitsi Alfa Romeot. Valtteri Bottaksen auto oli jälleen pukeilla ylimääräisissä korjaustoimenpiteissä ja vyölle kertyi vain 15 kierrosta. Tallitoveri Zhou Guanyu sai myös muihin verrattaen vähän kierroksia, kun kiinalainen kiersi Zandvoortin radan vain 14 kertaa.

Sveitsiläistallin vauhtikin tuntuu olevan täysin kadoksissa, sillä perjantaina häntäpäässä pyörineet Alfa Romeot sijoittuivat lauantain harjoituksissakin jämäsijoille. Bottas oli vasta 18:s ja jäi kärjestä 1,7 sekuntia. Suomalaisen tallikaveri Zhou oli viimeistä edellinen (19:s).

Aika-ajot ovat luvassa klo 16:00 Suomen aikaa. Kolmannen harjoituksen koko tuloslistan näet alta.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
🏁 FP3 CLASSIFICATION 🏁

@Charles_Leclerc leads the way into qualifying ⏱️

@SChecoPerez with the most laps in our final practice session 📈

#DutchGP #F1