Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei ole vieläkään päässyt yli viime kauden päätöskilpailusta Abu Dhabissa. Itävaltalainen katsoi aitiopaikalta, kun kuljettajien maailmanmestaruus lipesi tallin käsistä viimeisellä kierroksella turva-autosekoilun takia.

Kilpailunjohtaja Michael Masi halusi ratkaista mestaruuden radalla Lewis Hamiltonin sekä Max Verstappenin välillä. Tämän johdosta mies sivusi sääntökirjaa, ja rikkoi turva-autoprotokollaa, mikä antoi Verstappenille odottamattoman edun viimeiselle kierrokselle. Sääntöihin luottanut Mercedes ei ottanut Hamiltonia varikolle, joten tuoreilla renkailla ajava Verstappen ohitti britin helposti.

Asiaa on puitu kuukausia. Masi on jättänyt tehtävänsä F1-sarjassa, mutta Wolff ei ole vieläkään tapauksen yli.

– Minä mietin sitä joka päivä, Wolff kommentoi Motorsport.comille.

– Olen kuitenkin hyväksynyt sen, että Max on mestari. Hän ansaitsee sen. Mutta se miten se kaikki tapahtui ei ole oikein. Minun arvoni kuuluvat urheilussa reiluun peliin. Sen takia rakastan kilpailemista. Se kaikki potkittiin ulos ikkunsta sinä päivänä.

Mercedes on jäämässä ensi kertaa ilman mestaruuksia sitten 2013 kauden. Tallin heikko alkukausi on jättänyt tallin kauas Red Bullista pistetaulukossa.