Suomen MM-rallin ensimetrit saatiin kaasuteltua aamupäivällä testierikoiskokeen merkeissä.

Toyotan suomalaiskaksikko Kalle Rovanperä sekä Esapekka Lappi aloittivat vahvasti kellottamalla kärkiajat tauluun.

Suomalaiskuljettajia lähimmäksi pääsi Hyundain Ott Tänak, joka ehti alle sekunnin päähän Toyotan suomalaisista. M-Sportin Fordilla Jyväskylässä Rally1-debyyttinsä tekevä Jari Huttunen oli 11:s. Huttunen jäi kärkiajan ajaneesta Rovanperästä 3,1 sekuntia.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei testierikoiskokeeltakaan puuttunut, kun venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin ajoi ulos ja kiepsautti autonsa katolleen. Suomen MM-ralli käynnistyy torstai-iltana toden teolla, kun luvassa on kilpailun starttaava Harjun pätkä klo 19:08.

Testi EK:n tulokset näet alta.

 1. Kalle Rovanperä
 2. Esapekka Lappi
 3. Ott Tänak
 4. Takamoto Katsuta
 5. Elfyn Evans
 6. Oliver Sohlberg
 7. Craig Breen
 8. Pierre-Louis Loubet
 9. Thierry Neuville
 10. Adrien Fourmaux
 11. Jari Huttunen
 12. Gus Greensmith