Belgian GP:n startista ei selvitty ilman osumia. Kilpailun johdosta taistelleet Fernando Alonso sekä Lewis Hamilton osuivat toisiinsa ensimmäisellä kierroksella. Molemmat kilpurit ottivat osumaa, mutta lopulta Hamilton joutui ajamaan sivuun vahinkojen takia.

Myös Valtteri Bottas joutui jättämää kilpailun kesken syntymäpäivänään. Bottas taisteli vimmatusti Esteban Oconia vastaan, mutta miehestä tuli vain sivustaseuraaja Nicholas Latifin teilatessa suomalaisen toisella kierroksella.

Latifi ajautui hiekalle ja menetti autonsa hallinnan. Kanadalainen osui suoraan Bottaksen takarenkaaseen lähettäen suomalaisen hiekalle. Bottas jäi jumiin eikä päässyt eteenpäin. Latifi puolestaaan pääsi jatkamaan kilpailua.

Carlos Sainz johtaa kilpailua. Max Verstappen nousi peräti sijalle kahdeksan huiman lähdön jälkeen. Nyt kuskit ajavat turva-auton perässä.