F1-talli McLaren sekä heidän kuljettajansa Daniel Ricciardo tiedottivat keskiviikkona yhteisen taipaleensa päättymisestä kuluvan kauden jälkeen.

Aussikuljettajan kolmivuotinen sopimus piti alunperin sisällään myös ensi kauden, mutta useiden kuukausien jälkeisten keskustelujen jälkeen osapuolet päätyivät yhteisiin säveliin.

Ricciardo kertoi julkistuksen yhteydessä hänen tiedottavan ”jossain vaiheessa” omasta tulevaisuudestaan. McLarenin puolestaan uskotaan olevan tiukasti Oscar Piastrin perässä, jolle brittitalli sai tällä peliliikkeellä raivattua tilaa.

– On ollut etuoikeus olla osana McLarenin perhettä kaksi edellistä kautta, mutta useiden kuukausien keskusteluiden jälkeen Zak Brownin sekä Andreas Seidlin kanssa olemme päättäneet irtisanoa sopimukseni, kertoo Ricciardo McLarenin tiedotteessa.

– Tiedotan omista tulevaisuuden suunnitelmistani jossain vaiheessa, mitä ikinä seuraava luku tuokaan mukanaan. En kadu mitään ja olen ylpeä ponnisteluistani sekä tekemästäni työstä McLarenilla, etenkin Monzan voitosta viime vuonna.

Ricciardon tulevaisuudesta on spekuloitu viikkotolkulla ja etenkin Piastrin sekä Alpinen sopimussekoilun jälkeen tuuli on käynyt kovaa aussikuljettajan tontilla. Ricciardo ei kahden McLaren-vuotensa aikana ole ajoittaisia valonpilkahduksia lukuunottamatta pysynyt tallikaverinsa Lando Norrisin kyydissä.

Ricciardon tulevaisuudesta on myös spekuloitu pitkin viikonloppuna jatkuvaa kautta. Tällä hetkellä aina hymyilevää aussia ollaan viemässä Alpinelle tai jopa Haasille. F1-uran loppuminenkaan ei ole poissuljettua.