Mercedeksen Lewis Hamiltonin Belgian GP ei kauaa kestänyt, kun brittikuljettaja joutui jättämään leikin kesken jo avauskierroksella.

Seitsenkertainen mestari sai hyvän lähdön ja haastoi Alpine-tallin Fernando Alonsoa jo kakkospaikasta Kemmelin suoran päätteeksi.

Ulkopuolelta ohitusta yrittänyt Hamilton leikkasi Alonson ajolinjalle turhan ahnaasti, jonka seurauksena kaksikko osui toisiinsa. Hamiltonin Mercedes pompsahti korkealle ilmaan ja tästä aiheutuneiden vaurioiden seuraksena britti joutui jättämään kilpurinsa radan varteen.

Alonso syytti tilanteen jälkeen Hamiltonia ja kutsui häntä idiootiksi. Espanjalainen raivosi myös sanoen, ettei Hamilton osaa ajaa, jos ei pääse starttaamaan muualta kuin paalupaikalta. Hamilton kommentoi tilannetta Sky Sportsille ja otti tapahtuneen omaan piikkiinsä.

– Katsoessani videota tapahtuneesta, hän jäi minun sokeaan kohtaan piiloon, enkä täten jättänyt hänelle tarpeeksi tilaa, sanoi Hamilton.

Hamilton sai tietää Alonson kommenteista, eikä ollut oletetusti tyytyväinen kuulemaansa, mutta otti asian tyynesti.

– Mukavaa tietää, mitä hän ajattelee minusta ja parempi, että kaikki saivat nyt tietää sen. Kuten sanoin, se ei ollut tarkoituksellista ja otan täyden vastuun tapahtuneesta. Niin aikuiset tekevät, kommentoi Hamilton.

Alonso pääsi jatkamaan kilpailua ja sijoittui lopulta Alpinellaan hienosti viidenneksi.

Videon tilanteesta näet alta.