Ferrarin alkukaudella lupaavalta vaikuttanut mestaruushaasto on kuivunut kasaan kesäkauden edetessä. Talli on menettänyt pisteitä ajovirheiden, strategiakömmähdyksien sekä lukuisien teknisten murheiden takia.

Tallipäällikkö Mattia Binotto on ollut varovainen sanoissaan, kun mies puhuu tallin tilasta. Kritiikki on ollut harvassa, mutta nyt italialainen paljastaa, että talli on tehnyt virheen kehityksessään. Talli on keskittynyt auton suorituskykyyn, joten luotettavuuden varmistaminen on jäänyt pienemmälle huomiolle.

– Minä en ole yllättynyt ongelmistamme, Binotto aloitti Motorsport.comin haastattelussa.

– Saatoimme puskea moottorikehitystä liian kovasti. Tehoa ei voi koskaan olla liikaa, mutta samalla jätimme luotettavuuden kehittämisen pienemmälle huomiolle. Emme nähneet ongelmia talvitesteissä, mutta tiesimme niiden mahdollisuuksista.

Ferrari on MM-pisteissä toisena, vain 30 pistettä Mercedeksen edellä. Red Bull on karannut 97 pisteen päähän.