Aston Martin julkisti keskiviikkona, että Fernando Alonso hyppää heidän talliinsa ensi kaudeksi. Sopimuksen kerrotaan olevan monivuotinen.

Brittitallin täytyi etsiä uusi kuljettaja ensi kaudeksi, kun saksalaiskonkari Sebastian Vettel ilmoitti viime torstaina päättävän uransa kuluvan kauden jälkeen.

– Olen tietänyt ja ihaillut Alonsoa jo vuosia ja on aina ollut selvää hänen olevansa yhtä sitoutunut voittaja, kuten minäkin, fiilistelee Aston Martinin omistaja Lawrence Stroll heidän tiedotteessaan.

F1-sarjan ikänestori Alonso ei näytä edelleenkään hyytymisen merkkejä. Kaksinkertainen maailmanmestari on väläytellyt vauhtiaan useaan otteeseen Alpinen puikoissa tällä kaudella. Espanjalaisella riittää edelleen myös voiton nälkää.

– Minulla on edelleen nälkää ja aikomus taistella kärjessä. Haluan olla osa organisaatiota, joka on sitoutunut oppimaan, kehittymään ja menestymään, sanoi puolestaan Alonso.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Aston Martin Aramco F1 Team

@AstonMartinF1
NEWS: @AstonMartinF1 announces Fernando Alonso for 2023.

We are delighted to confirm that two-time #F1 World Champion @alo_oficial will join the team from next season on a multi-year contract.

Tap below to read more. ⬇️

#WeClimbTogether