Ferrari-kuljettaja Charles Leclercillä oli epäonninen Belgian GP sunnuntaina Span legendaarisella moottoriradalla.

Leclerc lähti moottorirangaistuksien myötä kisaan vasta 15:nnestä lähtöruudusta, mutta onnistui napsimaan vakuuttavasti Max Verstappenin vanavedessä sijoituksia avauskierroksella.

Monacolainen oli hollantilaisen perässä ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksäntenä, mutta Ferrari-kuljettajan suunnitelmat muuttuivat, kun edellä ajaneen Verstappenin visiirin repäisykalvo jumittui hänen jarruihinsa.

Leclercin jarrut alkoivat ylikuumenemaan turva-auton takana ajettaessa ja hän joutui tekemään ylimääräisen varikkokäynnin heti kilpailun alkumetreillä. Monacolaisen vauhti ei lopulta riittänyt nousemaan viidettä sijaa korkeammalla ja lisää lunta tuli tupaan loppuhetkien varikkokäynnin johdosta.

Leclerc sai viiden sekunnin aikarangaistuksen ylinopeudesta varikolla ja putosi lopputuloksissa kuudenneksi. Harvinainen moka selittyi kilpailun jälkeen samaisella repäisykalvolla, jonka Ferrarin mekaanikot irrottivat monacolaisen ensimmäisellä varikkokäynnillä. Ylikuumeneminen oli kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja Ferrarilla seliteltiin varikkoylinopeutta sensorivialla, joka oli lakannut toimimasta ylikuumenemisen johdosta.

LUE MYÖS: Zak Brown lataa takaisin kollegan arvosteluihin – ”En ole varma, onko hän oikea mies syyttelemään muita suoraselkäisyydestä ja etiikasta”

Belgian GP oli Leclercin edeltä lähteneen Verstappenin näytöstä. MM-sarjan ylivoimainen kärkinimi oli jo kahdeksan kierroksen jälkeen kolmen parhaan joukossa, eikä nokka ehtinyt kauaa tuhista, kun lentävä hollantilainen karkasi kärkeen ja karkuun.

Belgian GP:n koostevideon näet alta.