Koko Itävallan GP:n kärkikolmikko, Charles Leclerc, Max Verstappen sekä Lewis Hamilton on kutsuttu tuomariston eteen mahdollisen sääntörikkeen takia.

Kolmikon epäillään rikkoneen parc ferme sääntöartikkeli 12.2.1.i:tä. Osapuolet eivät ole mahdollisesti seurannut oikeaa protokollaa kilpailun jälkeen.

Kyse on siitä, että kuljettajat ovat olleet kanssakäymisessä fysiohuoltajiensa kanssa ennen kuin heidät on punnittu FIA:n virallisella vaa’alla. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun vastaavanlainen tilanne nähdään. FIA on varoittanut talleja, että kyseinen sääntörike on kitkettävä pois. Fysiot eivät kuitenkaan odottaneet palkintoseremonian jälkeen, kuten on ohjeistettu.

Parc ferme -sääntörikkomus voi tuottaa monta eri rangaistusta. Valtteri Bottas putosi Itävallan osakilpailuun lähtöruudukosta pois ja joutui aloittamaan kilpailun varikkopilttuusta. Rike voi siis tietää mitä vain hylkäyksestä sakkoihin.

Leclerc nappasi ensimmäisen voittonsa sitten Australian osakilpailun. Verstappenille toinen sija oli kauden ensimmäinen. Hamilton puolestaan nappasi toisen peräkkäisen palkintosijansa.