Red Bull -tallin Max Verstappenilla ei ollut paras mahdollinen sunnuntai, kun hollantilainen jäi Britannian Silverstonessa vasta seitsemänneksi.

Hallitsevalla mestarilla vaikutti olevan pullat hyvin uunissa, kun Red Bull -tähti oli onnistunut nousemaan kilpailun kärkeen Carlos Sainzin tekemän ajovirheen johdosta.

Nopeasti tämän jälkeen Verstappenilla alkoi kuitenkin vauhti hiipua ja hollantilainen luuli hänen kärsineen hitaan rengasrikon. Verstappen otettiin heti varikolle, mutta ongelmat eivät korjaantuneet. Siitä eteenpäin MM-kärjen matkanteko oli yhtä tuskaa, sillä autossa ei ollut lainkaan pitoa.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner paljasti syyn auton ongelmille kilpailun jälkeen. AlphaTaurin Yuki Tsunodan sekä Pierre Gaslyn kolarista radalle jääneet osat vahingoittivat Verstappenin auton pohjaa.

– Kierroksella 11 hän osui radalla olleeseen romuun, joka oli irronnut AlphaTaurin autosta heidän tilanteensa jälkeen. Hänen kisansa oli sen jälkeen siinä, sillä auton pohja koki vahinkoa ja sinne juuttui AlphaTaurin etusiiven päätylevyn palanen, selvitti Horner RaceFansille.

Tämän seurauksena Verstappenin kilpuri menetti huomattavan määrän downforcea, eikä hollantilainen pystynyt muuta kuin rimpuilla mahdollisimman hyvin mukana.

Verstappen onnistui lopulta nappaamaan kuusi pistettä mukaansa. Lentävä hollantilainen johtaa edelleen MM-sarjaa merkittävällä erolla ennen tallikaveri Sergio Pereziä. Ero meksikolaiseen on 34 pistettä.

Koosteen tapahtumarikkaasta Britannian GP:stä näet alla olevalta videolta.