Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ilmoitti lopettavansa F1-uransa kauden päätteeksi. Tämä on luonnollisesti aloittanut huhumyllyn jäljelle jäävän Aston Martin -paikan ympärille.

Vettelillä on mielessä selvä kandidaatti brittitalliin hänen paikalleen. Saksalainen ehdotti torstaina, että toisen vuoden kuljettaja Mick Schumacher ottaisi tämän paikan ensi kaudella.

Vettel naurahti ja myönsi, että ehdotus ei ole objektiivinen. Kaksikko on kasvanut todella läheisiksi viimeisen kahden vuoden aikana. Vettel on toiminut Schumacherin mentorina tämän uran alkumetreillä.

– Minä puhuin Lawrencen (Stroll, omistaja) kanssa eilen, ja kerroin lopettavani, Vettel aloitti The Race -sivuston haastattelussa.

– Keskustelimme todella lyhyesti siitä, mikä olisi seuraava vaihe.

– Minulla on tietysti oma mielipiteeni. Minulla on todella suuri arvostus Mickiä kohtaan, mutta tiedän etten ole täysin objektiivinen. Olen todella läheinen hänen kanssaan.

– Silti, minusta hän on todella loistava kuljettaja ja nopea oppimaan.

Schumacherilla ei ole toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta ensi kaudelle. Heikon alkukauden jälkeen Schumacher on parantanut otteitaan viime kilpailuissa. Saksalainen avasi pistetilinsä F1-sarjassa Silvestonessa, ja sijoittui heti seuraavassa kilpailussa kuudenneksi.