Formula 1 -talli Mercedes myöntää tehneensä seitsenkertaiselle maailmanmestarille Lewis Hamiltonille nopeamman auton kuin George Russellille viime viikonlopun Itävallan GP:hen.

Mercedes joutui ongelmiin, kun molemmat kuljettajat hajottivat autonsa pahasti perjantain aika-ajoissa. Autot tuhoituivat niin pahasta, että kaikkia osia ei ollut mahdollista korjata, vaan ne piti vaihtaa uusiin.

Suurin ongelma ilmeni takasiiven kanssa, sillä Mercedeksellä oli varalla vain yksi uudemman päivityksen mukainen takasiipi. Talli joutui laittamaan vanhan mallisen siiven toiseen autoon, joka valikoitui tällä kertaa Russellin autoksi.

– Meidän oli pakko tehdä päätös, mikä heikensi Georgen suorituskykyä. Meillä oli vain yksi uusi takasiipi, jonka annoimme Lewisille, koska hän joutui nousemaan koko porukan takaa, Mersun tekninen johtaja Mike Elliot paljasti.

Molemmat kuljettajat ajoivat ilman kolareita sprinttikilpailun läpi, minkä vuoksi Mersulla huokaistiin syvästä helpotuksesta, sillä varaosat olivat loppumassa.

– Koska kaksi autoa kärsi niin isoja vaurioita, olimme siinä tilanteessa, että jos autot olisivat kärsineet vaurioita sprintissä, emme olisi voineet ajaa kilpaa sunnuntaina.