Britannian GP:n avauskierros aiheutti puhetta kahdesta eri syystä. Ensimmäinen oli kilpailun alussa tapahtunut hirmukolari, joka lähetti Alfa Romeo -kuski Zhou Guanyun hurjaan lentoon. Kiinalainen selvisi tilanteesta onneksi säikähdyksellä.

Kisa keskeytettiin välittömästi. Tämä saattoi olla onnenkantamoinen, sillä tv-lähetyksen ulkopuolella tapahtui samaan aikaan. Joukko mielenosoittajia juoksi ensimmäisellä kierroksella välittömästi radalle vaarantaen lukuisia ihmishenkiä.

Mielenosoituksesta varoiteltiin jo perjantaina. Ryhmä ilmastoaktivisteja päätti kuitenkin olla kuuntelematta varoituksia. Kaikkien onneksi kilpailu oli jo keskeytetty, joten radalla olivat sillä hetkellä ainoastaan Yuki Tsunoda sekä Esteba Ocon.

Mielenosoittajat saatiin nopeasti kiinni ja pidätettyä. Tilanne ei kuitenkaan koskaan selvinnyt lähetykseen asti. Punaiset liput pelastivat kuninkuusluokan kaamealta tilanteelta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.