Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Marko sanoo olevansa pettynyt Sergio Perezin peliliikkeeseen sunnuntain Itävallan GP:ssä.

Itävaltalainen oli ennen kisaa neuvonut meksikolaista ottamaan rauhassa ja olemaan menemättä radan neljännessä mutkassa ulkokurvin puolelle yrittääkseen ohituksia.

Perez teki juuri päinvastoin ja avauskierroksella Perez lähti ohittamaan Russellia neljännessä mutkassa ulkokautta. Tilanteen seurauksena historia toisti itseään täysin samalla tavalla kuin kaudella 2020, jolloin Red Bullilla ajanut Alex Albon yritti ohitusta Mercedeksen Lewis Hamiltonista samassa mutkassa.

Red Bull -auto pyörähti hiekoille, eikä Russellin viiden sekunnin saama aikarangaistus tilanteesta juuri lohduttanut, kun meksikolainen jätti pelin kesken jäätyään yli kierroksen kärkiautoille. Autokin oli kokenut sen verran rajuja vaurioita, ettei kisaa ollut järkeä jatkaa.

– Sanoimme hänelle ennen kisaa, että älä mene siinä mutkassa ulkopuolelle, sillä se ei ole mahdollista. Se oli täysin tarpeetonta ja olemme nähneet sen aiemmin, ettei se toimi, ruoski Marko kuskiaan Saksan Sky Sportsille.

Perez putosi nollakisansa ansiosta MM-sarjassa kolmannelle sijalle. Ero kärjessä paahtavaan tallikaveri Max Verstappeniin venähti jo 57 pisteeseen.

Videon tilanteesta näet alta.