Haasin kauden ensimmäinen sekä viimeinen päivityspaketti saatiin vihdoin kilpuriin Unkarin osakilpailua varten. Tiukalla budjetilla operoiva amerikkalaistalli on pystynyt valmistamaan osia niin, että ainoastaan Kevin Magnussen päivitetyn auton tälle viikonlopulle.

Haasin sekä Ferrarin yhteistyö on ollut suurennuslasin alla jo pidemmän aikaa. Ei ole salaisuus, kuinka läheisesti osapuolet työskentelevät kehitystyön parissa. Yllätyksenä ei myöskään tule se, kuinka paljon Ferrarin kauden 2022 -kilpuria on käytetty Haasin päivitysten mallina.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chris Medland

@ChrisMedlandF1
The updated Haas featuring some Ferrari inspiration #F1 #HungarianGP

Erityisesti Haasin sivuponttoonit ovat saanet uudistusta. Ferrarilta tuttu ”kylpyammemuoto” on otettu käyttöön myös Magnussenin autoon. Myös ilmanohjaimet sekä auton takapää on lähes täysi kopio Ferrarilta.

Tallipäällikkö Günther Steiner ei kieltänyt kopiointipuheita.

– Minä odotan auton olevan nopea. Jos meitä syytetään kopioimisesta, niin miksi me kopioisimme Williamsia? En millään pahalla Williams, mutta kopiointi kannattaa vain parhailta.

Haas on jo valmiiksi kerännyt tällä kaudella enemmän pisteitä, kun kolmena edellisvuotena yhteensä. Magnussen on ollut ykköstähti, mutta nuori Mick Schumacher on myöskin saanut juonesta kiinni.