Ferrarin voimayksikkö tuntui yskivän jälleen Silverstonessa. Jo kaksi keskeytystä pelkästään Charles Leclercin kohdalla aiheuttaneet moottoriviat nostivat päätään heti Britannian GP:n avauspäivänä.

Vaikeat olosuhteet kiusasivat talleja ensimmäisessä sessiossa, mutta Leclercin vauhti tuntui olevan kadoksissa myös illalla. Monacolainen oli vasta viides, noin neljä kymmenystä tallikaveri Carlos Sainzia perässä.

Monacolainen paljasti kärsivänsä voimanlähdeongelmista session jälkeen.

– Tämä oli vaikea päivä. Ensimmäisessä harjoituksessa emme saaneet paljoa dataa olosuhteiden takia. FP2:ssa minulla oli ongelmia. Toivottavasti huominen on parempi päivä meille, Leclerc kommentoi PlanetF1-sivustolle.

– Ongelmat olivat voimayksikön kanssa, autoa oli todella vaikea ajaa. Uskon kaiken kuitenkin järjestyvän, se ei ollut mitään suurta. Autossa tuntui riittävän potkua, joten toivon huomisesta parempaa päivää.

Leclerc onnistui nappaamaan neljä peräkkäistä paalua Miamista Bakuun, mutta yksikään näistä ei kääntynyt voitoiksi. MM-kärki on karkaamassa monacolaiselta.