Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto joutui jälleen kerran tällä kaudella selittelemään italialaistallin taktisia aivopieruja.

Britannian GP:n loppupuolella saatiin turva-auto radalle, kun Esteban Oconin Alpine hyytyi pahaan paikkaan radalla.

Kärjessä paahtaneen Charles Leclercin kohdalla tehtiin muista poikkeava ratkaisu, kun monacolainen jätettiin kilpailun kärjessä radalle kovilla renkaillaan. Takana tulevat saivatkin uusintalähtöön sekä kilpailun loppukierroksille suuren edun tuoreilla pehmeän seoksen kumeillaan.

Kilpailun jälkeen ihmeteltiin, miksi Ferrari-autoista vain Carlos Sainz kutsuttiin vaihtamaan tuoreet renkaat alle, mutta Leclerc jätettiin kärkeen muiden maalitauluksi.

– Mielestämme automme olivat radalla liian lähekkäin toisiaan, joten teimme päätöksen, sanoo Binotto RaceFansin mukaan.

Ferrarilla pelättiin, että molempien autojen tullessa varikolle, saattaa Sainz joutua odottamaan omaa vuoroaan ja näin ollen menettäisi sijoituksen iskuetäisyydelle hiipineelle Lewis Hamiltonille.

– Olimme ainoa talli, jolla oli molemmat autot taistelemassa kärkisijoista. Muilla oli vain yhdet autot, joten heidän päätöksensä oli paljon helpompi. Ajattelimme yksinkertaisesti, että meidän autojemme ero oli liian pieni ottaaksemme molemmat sisään, jatkaa Binotto.

Ferrari-pomon mukaan he uskoivat pehmeän rengasseoksen alkavan kuoritumaan loppukierroksilla, jolloin Leclercillä olisi saattanut olla vielä paikka iskeä takaisin. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Hänen (Leclercin) renkaansa olivat paljon tuoreemmat verrattuna Carlosiin ja ne olivat paremmassa kunnossa. Carlos olisi voinut suojella meitä ensimmäisissä mutkissa, sillä tiedämme kuinka vaikeaa on tehdä uusintalähtö kovalla seoksella, joten näistä syistä toimimme näin, sanoo Ferrari-pomo.

Ferrari pyysi espanjalaista tekemään sääntöjen salliman enintään kymmenen auton välisen eron Leclerciin turva-auton loppuessa, jotta monacolaisella olisi helpompi työ puolustaa johtoaan. Sainz ei kuitenkaan suostunut puskuriksi tallikaverilleen, vaan pyyhälsi välittömästi ohi ja uransa avausvoittoon.

Binotto sanoo ymmärtäneensä Sainzia, eikä heidän osaltaan tilanteessa ole sen suurempaa draamaa. Sainzilla oli oma työnsä puolustaa takaa paahtavaa Hamiltonia sekä Sergio Pereziä.

– Olen todella iloinen siitä tavasta, kuinka Carlos käyttätyi tänään, sanoi Binotto.

Britannian GP:n koosteen näet alla olevalta videolta.