Alfa Romeon Valtteri Bottas sijoittui Azerbaidzhanin GP:n aika-ajoissa vasta 15:nneksi. Kuluvalla kaudella loistavia lauantaipäiviä viettänyt suomalainen oli silminnähden pettynyt päivän antiin.

Päivä lähti menemään väärään suuntaan jo kolmansista harjoituksista lähtien auton jarruihin iskeneen ongelman takia.

– Oli erikoinen aika-ajo ja erikoinen päivä muutenkin. Meillä oli vikassa harjoituksessa jarrujen kanssa ongelmia, ettei meinannut saada autoa pysähtymään, avasi Bottas lauantai-päiväänsä.

Vaikean viimeisen harjoituksen jälkeen tuntuma autosta oli hukassa, eikä suomalaisella löytynyt luottoa kilpuriinsa puristaa tarvittavia kymmenyksiä aikakierroksestaan. Aika-ajotkaan eivät tarjonneet helpotusta vaikeuksiin, kun keltaiset liput tuntuivat olevan jatkuvasti Bottaksen riesana.

– Tietenkin lopussa keltaiset liput haittasivat, mutta ennen sitäkin ei ollut semmoinen vauhti mitä pitäisi olla, jatkaa Bottas.

– En tiedä johtuiko renkaista vai mitä, kun ekalla kierroksella ei ollut ikinä mitään pitoa.

Alfa Romeon lauantaista muodostui harjoittelun ja testaamisen kombinaatio, kun sveitsiläistalli sai vasta tälle päivälle tuotua autoon suunnitellut päivitysosat kilpakäyttöön saakka. Bottakselta udeltiin tämän vaikutuksia aika-ajoon sekä auton vauhtiin.

– Teoriassa pitäisi olla niin selkeästi parempi, mutta ei kierrosaikaan ainakaan vaikuttanut. Täytyy katsoa, mutta uskon tossa olevan jotain isompaa vialla. Uskon, että jos edes renkaat toimisivat kunnolla, niin tosta voisi ottaa helposti sekunnin tämmösellä radalla kiinni, pohti Bottas.

Kisavauhdista kysellessä nastolalainen uskoo sunnuntain tarjoavan paremmat eväät menestykseen. Sveitsiläistallin kisavauhti on ollut Bakun katuradalla mukiinmenevää harjoituksissa.

– Kyllä me eilen nähtiin, että kisavauhti on hyvää, että ei siinä pitäisi olla mitään. Uskon, että tänään ongelmana oli vaan se yksi kierros, ettei vaan saanut pitoa sille yhdelle kierrokselle. Se on isoin juttu, avasi suomalainen.

Bottas jaksoi vielä loppuun naureskella aika-ajojen avausosiolle, jossa hän meinasi tippua jatkosta ennen viimeistä vetoaan. Williamsin Alex Albon kiusasi suomalaisen viimeistä yritystä, mutta siitäkin selvittiin.

– Meinasi mennä vähän tiukoille, naureskeli Bottas.

– Olin ihan liian lähellä edellä ajavaa autoa ja tuntui, ettei ollut paljon mahiksia, mutta just ja just päästiin toiseen osioon. Eipä siinäkään paljoa pelivaraa jäänyt, mutta se näytti tänään mulla varsinkin, ettei vaan ollut sitä yhden kierroksen vauhtia, harmitteli Alfa Romeo -kuljettaja.