Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas starttaa sunnuntaina ajettavaan Kanadan osakilpailuun 11:nnestä lähtöruudusta.

Kuluvalla kaudella useaan kertaan aika-ajojen viimeiseen osioon kaasutellut Bottas oli hieman harmissaan aika-ajojen jälkeen karsiuduttuaan jo toisessa osiossa. Bottas paljasti ajoituksen menneen pieleen ratkaisevilla hetkillä.

– Vähän huonoa säkää oli siinä, että olin varmaan yksi ensimmäisistä, jotka nappasi ruutulipun ja siinä vaiheessa rata parantui varmaan sekunnilla per kierros, sanoi Bottas Viaplayn haastattelussa.

Suomalaiselta udeltiin auton toiminnasta, sillä Bottas menetti jälleen kerran arvokasta harjoitusaikaa perjantaina. Nastolalainen ei päässyt kurvailemaan toisissa harjoituksissa kierrostakaan.

– Ei ollut mitään, että eilisen jälkeen saatiin auto kuntoon. Olosuhteetkin olivat aivan eri, joten ei se haitannut, mutta tietenkin olisi ollut ihan kiva olla paremmalla sijalla huomiselle, jatkaa Bottas.

Nousu pisteille on tavoitteena ja Bottas on luottavainen Alfa Romeon kisavauhdista. Lisäksi suomalainen on pärjännyt Kanadassa aiempina vuosina hyvin, joten odotukset ovat varovaisen korkealla.

– Kyllä me hyviä pisteitä lähdetään metsästämään, että autossa pitäisi kisavauhtia olla hyvin. Uskon, että sieltä noustaan ja se on se tavoite, sanoi Bottas.

Kanadan GP starttaa sunnuntai-iltana 21:00 Suomen aikaa. Lauantaisen aika-ajojen koosteen näet alla olevalta videolta.