Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ei ollut suosittu mies McLarenin varikkopilttuussa lauantaina. Kärkikymmenikköön lopulta selvinnyt Hamilton lähettettiin ensimmäisessä aika-ajosessiossa ensimmäisenä radalle Mercedeksen toimesta.

Tämä ei tuntunut sopivan kokeneelle Hamiltonille. Britti olisi joutunut ajamaan kierroksensa ilman vetoapua Bakun 2,2 kilometrin mittaisella pääsuoralla. Hamilton päätti siis lyödä jarrut lukkoon ja päästää Lando Norris miehen ohitse.

F1-kuljettajilla on kuitenkin sääntö, jonka mukaan lämmittelykierros tulee suorittaa tietyn delta-ajan mukaisesti. Kuskeja voidaan rangaista, jos kierros ajetaan liian hitaasti. Tämä tieto kerrottiin myös Norrisille.

– Älä lankea hänen paskamaisiin temppuihin. Hänen pitää pysyä delta-ajassa. Hän on johtava auto, joten ongelmat tulevat hänelle. Älä ohita Hamiltonia, Norrisin kisainsinööri ohjeisti.

Hamilton joutui tilanteesta lopulta tutkintaan, mutta rangaistusta brittimestari ei saanut. Hamilton itse puolusteli temppuaan session jälkeen.

– Minä siirryin pois ajolinjalta ja yritin päästää muut kuskit ohitseni. Kukaan ei kuitenkaan liikkunut, Hamilton kommentoi.

Hamiltonin lähtöruutu sunnuntain kilpailuun on 7. Azerbaidzhanin GP starttaa kello 14:00.