Alkukauden suurin puheenaihe F1-sarjassa on ollut uuden aikakauden kilpureiden raju pompottaminen. Uusien aerodynamiikkasääntöjen takia uudet autot imeytyvät radan pintaan entistä enemmän. Osuessaan pintaan autot hypähtävät takaisin ylöspäin ja sama kaava toistuu.

Rajut töyssyt ovat herättäneet kuljettajissa huolta pitkälle kantavista terveyshaitoista. Erityisesti Lewis Hamilton, Pierre Gasly sekä Carlos Sainz ovat tuoneet asiaa julkisesti esille. Viime viikonloppuna järjestetyssä kuljettajien kokouksessa ainoastaan Fernando Alonso ei ollut halukas muuttamaan nykytilannetta.

Kansainvälinen autoliitto FIA on kuullut kuskeja sekä terveysasiantuntijoita, ja päättänyt aloittaa toimet ”porpoising”-efektin vähentämiseksi, jotta kuskien terveys säilyisi.

Lyhyen tähtäimen ratkaisu on se, että talleille on laadittu kaava, jota ei saa ylittää. Tietyssä nopeudessa auto saa nousta radan pinnasta vain tietyn verran. Ratkaisu tähän on esimerkiksi se, että auto säädetään korkeammalle radan pinnasta. Kaavaa kehitetään jatkuvasti FIA:n sekä tallien tarjoaman datan avulla.

Muutos tulee kuitenkin vaikuttamaan monen tallin suorituskykyyn. Pahiten pomppimisesta kärsivät Mercedes joutuu nostamaan autoansa paljon, joka tulee syömään aerodynaamista suorituskykyä hurjasti. Talli on perustellut päätöksensä pitää autoa lähempänä maan pintaa siitä syystä, että suorituskyky katoaisi kokonaan. On siis mahdollista, että Mercedes nähdään tulevissa kilpailuissa lähempänä joukon peräpäätä kuin Red Bullia sekä Ferraria kärjessä.