Entinen F1-sarjan johtaja Bernie Ecclestone, 91, ottaa kantaa Mercedes-kuljettaja Lewis Hamiltonin alkukauden suorituksiin.

Aikoinaan lähes 40 vuotta kuninkuusluokkaa johtanut Ecclestone arvostelee seitsenkertaisen mestarin tekemisiä kovaan sävyyn. Hamiltonin tulokset ja suhtautuminen heikkoihin suorituksiin eivät miellytä lähes kaikessa mukana ollutta bisnespamppua.

– Mielestäni hän ei edes yritä. Lewista ei vaikuta haittaavan häviäminen yhtään, eikä se ole hänen kaltaistaan. Hänellä on kilpailullinen luonne, mutta mielestäni hän ottaa häviämisen aivan liian heppoisesti, arvostelee Ecclestone Daily Mailille.

Se on totta, että tilastoja tuijottamalla Hamiltonilla ei ole ollut häävi kausi, mutta huomioon täytyy ottaa Mercedeksen W13-kilpurin vaikeudet sekä heikkko suorituskyky. Tulevan viikonlopun Britannan GP:n alla Hamiltonin edessä häämöttää hänen uransa pisin jakso ilman ainuttakaan osakilpailuvoittoa.

Kovista kommenteistaan tuttu Ecclestone heittääkin lisää löylyä kiukaalle. Hän ei usko Hamiltonin ajavan nykyistä sopimustaan loppuun saakka, mikäli Mercedes ei pian palaa omalle tasolleen. Ecclestone uskoo jopa tallipäällikkö Toto Wolffin hermojen olevan kireällä brittimestarin kuluvan kauden suorituskäyrästä.

– Lewis saattaa myydä itsensä pois, jonka jälkeen Toto voi tehdä jälleen yhden taikatempuistaan tarjoamalla toiselle kuljettajalle paljon vähemmän, säästäen 20 miljoonaa, jatkaa Ecclestone.

– Kenenkään ei tarvitse kertoa tätä hänelle, sillä Toto on tehnyt sen jo aiemmin. Lewis voi ihan hyvin lopettaa.

Hamilton voitti kilpailun viimeksi viime kaudella Saudi-Arabian Jeddassa. Hopeanuolien leiriin täksi kaudeksi hypännyt George Russell on suoriutunut Hamiltonia paremmin, mutta huomioon täytyy ottaa seitsenkertaisen mestarin lukuisat erilaiset kokeilut haastavan kilpurinsa kanssa. Ecclestone jakaakin kunniaa Russellille.

– En uskonut hänen olevan noin hyvä, mutta hän on tehnyt loistavaa työtä. Olen yllättynyt, mutta onko se vain sitä, että Hamilton on ajanut huonosti? Ehkä hieman molempia, pohtii Ecclestone.

– En usko Hamiltonin auttavan Russellia missään, sillä en tiedä välittääkö hän edes pätkääkään. Tuntuu siltä, ettei hän ole enää valmis laittamaan sitä samaa työmäärää voittamisen eteen, kuten aiemmin, jatkoi konkari Hamiltonin arvostelua.