Max Verstappen ja Red Bull hakivat MM-taiston kannalta täydellisen potin Azerbaidzhanista, kun talli nappasi kaksoisvoiton molempien Ferrareiden keskeyttäessä kilpailun.

Valtteri Bottaksen kuuden kilpailun mittainen pisteputki tuli päätökseen, kun suomalainen jäi yhden sijan päähän pisteiltä.

SuomiF1-sivusto listasi viikonlopun topit ja flopit.

FLOP3

Juuso Koivumäki: Alfa Romeo. Mainio kausi on ollut hieman mollivoittoinen kahdessa edellisessä kilpailussa. Aika-ajo oli jo heikko, mutta kilpailusta oli lupa odottaa kovempaa tulosta. Kisavauhtia ei kuitenkaan ollut ja taktiikkaratkaisu Valtteri Bottaksen kohdallakin meni metsään.

Nooa Ruuth: Alfa Romeo. Tallin kehityskäyrä on huolestuttavassa laskussa. Alpine, McLaren sekä tuoreeltaan AlphaTauri ovat ottaneet sveitsiläistallia kiinni. Valtteri Bottaksella ei ollut tarjota mitään selitystä vauhdin puutteesta, mikä kielii ongelmia. Kanada tulee kertomaan paljon AR:n nykytilasta.

Eetu Lehtonen: Alfa Romeo. Sveitsiläistalli ei saanut uusia päivitysosiaan perjantaiksi autoon, joten oli vähintäänkin outo ratkaisu lyödä uutta palikkaa lauantain ainoaan harjoitukseen kiinni. Valtteri Bottas sanoi hyödyn olevan ainakin paperilla merkittävä, mutta käytäntö näytti ihan toista. Toivottavasti tämä ei ole tallin trendi loppukauden kehitystyön osalta.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Lance Stroll. Jos tallikaveri ajaa kuudenneksi ja Stroll ei ollut ennen keskeytystään lähelläkään pistetaistelua, niin vika monesti löytyy penkin ja ratin välistä. Surullista on se, että Stroll tulee ajamaan F1-sarjassa vielä vuosia ja viemään lahjakkaiden kuljettajien paikat sarjassa.

Nooa Ruuth: Lance Stroll. Kanadan ihme ajoi aika-ajossa seinään kahdesti samalla kierroksella. Onneksi tallin omistama isäpappa laittoi PR-koneiston välittömästi pyörimään. Tallin mukaan Strollin hitaus johtui moottoriviasta. Samaan aikaan tallikaveri Vettel ajoi kuudenneksi. Vika ei kuitenkaan ole kuljettajassa, ei missään nimessä.

Eetu Lehtonen: Lance Stroll. Olipahan taas viikonloppu kanadalaiselta. Tallikaveri näytti, että autoon on saatu vauhtia, mutta Stroll päätti jatkaa alkukaudelta tuttua kaavaa. Ensimmäisellä kerralla auto kesti vielä pusuttelun, mutta hetkeä myöhemmin miljardöörin poika sai jälleen täystuhon aikaiseksi.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Ferrari. Italialaistallin mahalasku on ollut uskomaton. Kolmen ensimmäisen kilpailun jälkeen puhuttiin jo ylivoimaisesta mestaruudesta. Radan varteen hyytyi Bakussa niin monta Ferrarin moottorilla varustettua autoa, että voisi kuvitella Mattia Binotton tuuhean hiuskuontalon harvenneen lähemmäksi Frederic Vasseurin mallia yhden viikonlopun aikana.

Nooa Ruuth: Ferrari. 0 pistettä tallille ja jokaisen asiakastallin moottori petti kilpailussa. Ferrari tekee kaikkensa pitääkseen maineettaan F1-sarjan epäpätevimpänä haastajana yllä. Red Bull antoi kauden alussa etumatkaa, mutta kahdeksan kilpailun jälkeen ero MM-pisteissä on yli 80 pistettä energiajuomajätin hyväksi. Ei hätää tifosi, aina on ensi kausi!

Eetu Lehtonen: Ferrari. Italialaiset tuntuvat jälleen kerran löytävän kaikki mahdolliset keinot hävittääkseen mahdollisuutensa. Jos kuljettajat eivät mokaa, mokaa varikkomuuri ja jos kuskeilla onnistuu, niin tekniikka pettää.

TOP3

Juuso Koivumäki: Red Bull. Itävaltalaistalli teki mitä piti. Kun pahimman kilpailijan autot jäävät radan varteen, ei Christian Hornerin tarvinnut kuin varmistaa, että molemmat autot ylittävät maalilinjan varmasti. Täydellinen viikonloppu Red Bullilta.

Nooa Ruuth: George Russell. ”Mister consistency” ei ole vieläkään sijoittunut kilpailussa viidettä sijaa alemmas. Russell on kiivennyt vain 17 pisteen päähän Leclercistä. Jos Mercedes löytää yllättäen vauhtinsa, voi nuori britti olla todellinen musta hevonen mestaruustaistoon.

Eetu Lehtonen: Sebastian Vettel. Harvoin voi ajovirheitä ihastella, mutta vanhan mestarin kokemus ja auton hallinnan taidot korostuivat hänen valuessaan pitkäksi ohitusyrityksessään Esteban Oconista. Nopealla reagoinnilla pirssi ympäri ja nousu aina kuudenneksi saakka. Tällaista Vetteliä lisää!

TOP2

Juuso Koivumäki: George Russell. Hamiltonin rinnalle nostettu brittikuski on todella osoittanut arvonsa tallille. Bakussa kolmanneksi ajaneen Russellin huipputasaisten suoritusten ansiosta Mercedes on lähes Ferrarin kannassa valmistajien MM-sarjassa. Jos Mersu saa autoonsa lisää päivityksiä, voi Russellin alkukauden pisteet olla uskomattoman tärkeässä roolissa, kun MM-sijoituksia ratkotaan loppukaudesta.

Nooa Ruuth: Sebastian Vettel. Radalla ja sen ulkopuolella Bakussa loistanut saksalainen osoitti jälleen kuuluvansa vielä kuninkuusluokkaan. Samaan aikaan kun tallikaveri taistelee häntäpäässä, piti Vettel päänsä kylmänä oman virheensä jälkeen ja toi Aston Martinille hyviä pisteitä. Ja hei, olihan Vettelin epäonnistunut ohitusyritys yksi kaikkien aikojen tyylikkäimmistä mokista.

Eetu Lehtonen: Pierre Gasly. Ranskalaisen alkukausi on ollut takkuinen ja jopa tallikaveri on hyppinyt jatkuvasti silmille. Bakussa kuitenkin nähtiin viime kaudelta tuttua Gaslya ja nappasi AlphaTaurille mukavan pistepotin.

TOP1

Juuso Koivumäki: Sebastian Vettel. Aivan loistava kilpailu Vetteliltä. Kuudenneksi, vaikka teki lähes kohtalokkaan ajovirheen. Ja tuon ajovirheen seivaus, se vasta hieno olikin! Vettelillä on vielä paljon annettavaa ja ilman saksalaisen panosta Aston Martin olisi todella pahoissa ongelmissa.

Nooa Ruuth: Red Bull. Talli toimii loistavasti tällä hetkellä. Jokainen palanen suorittaa harmoniassa, eikä kisavauhdista ole puutetta. Lisäksi uransa huippukunnossa suorittavat Max Verstappen sekä Sergio Perez mahdollistavat maksimisuoritukset viikonlopusta toiseen. Onnea vaan energiajuomatallin pysäyttämiseen.

Eetu Lehtonen: Max Verstappen. Mestari otti omansa ja näytti jälleen taitonsa renkaiden hallinnan kanssa. Iski lapun lattiaan, kun siltä tuntui, eikä sen jälkeen katsellut taakseen.