Alfa Romeo -kuski Valtteri Bottas on aloittanut kauden 2022 mainiosti uudessa tallissaan pisteiden valossa. Suomalainen on selviytynyt pisteille jokaisessa kilpailussa, jossa miehen kalusto on selvinnyt maaliin asti.

Ongelmitta Bottaksen kausi ei ole kuitenkaan alkanut. Erityisesti harjoituksissa Bottaksen auto on oikkuillut jatkuvasti. Alfa Romeo -kilpuri on jättänyt miehen vähäiselle rata-ajalle useasti. Bottaksen harjoitusaika on jäämässä lyhyeksi nyt kolmantena peräkkäisenä kisaviikonloppuna.

Bottas on tällä hetkellä ainoa kuljettaja, joka ei ole päässyt radalle kertaakaan. Bottas oli jo istunut autoon, mutta suomalainen käskettiin ulos nopeasti. Auto nostettiin ylös ja mekaanikot kävivät välittömästi kimppuun.

Alfa Romeo -tallipomo Frederic Vasseurin mukaan kyse on poljinongelmasta sekä jostain suuremmasta. Ranskalaisen mukaan Bottaksen osallistuminen viikonlopun ensimmäiseen sessioon on vaakalaudalla.