Alfa Romeon Valtteri Bottas oli jälleen yksi päivän onnistujista, kun suomalainen sijoittui Espanjan GP:ssä hienosti kuudenneksi.

Seitsemännestä ruudusta matkaan lähtenyt Bottas sai tutuksi tulleen hieman hiekon lähdön ja autoja lappasi ohitse. Nastolalainen onnistui kuitenkin nousemaan nopeasti hitaampien autojen edelle ja hyötyi myös edellä ajaneiden ajovirheistä ja teknisistä ongelmista.

Bottas sanoi kilpailun jälkeen, että parempaankin sijoitukseen olisi kenties ollut mahdollisuuksia, mutta taktinen valinta meni mönkään.

– Hyviä pisteitä tuli, mutta ehkä taktiikan kanssa otettiin pikkaisen riskiä. Se viimeinen stintti oli vähän liian pitkä, ettei ihan kumit kestänyt loppuun asti. Koitettiin kuitenkin ja saatiin ihan hyviä pisteitä, kertoi suomalainen tuoreeltaan Viaplaylle kilpailun jälkeen.

– Mun mielestä vauhti oli ihan hyvää ja ajoittain aika lähelle samaa vauhtia kuin edellä olevat autot. Täytyy katsoa mitä taktiikan puolesta oltaisi voitu tehdä paremmin.

Renkaat olivat sunnuntain kilpailussa tärkeässä roolissa ja rengaskuluma oli todella rajua. Bottas sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen omat Pirellinsä hengissä loppukisan pitkäksi venyneessä stintissä.

– No kyllä niitä joutui aika paljon säästelemään, että kyllä ne vaan ylikuumenee tosi paljon tämmöisessä kelissä. Mutta sama se oli vissiin kaikille ja aika monella oli vaikeaa, summasi Bottas päivän annin.

Valtteri Bottas on kerännyt kauden kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta jo komeat 38 MM-pistettä, jolla irtoaa kuljettajien puolella kahdeksas tila. Kausi jatkuu jo viikon päästä Monacon ahtailla kaduilla.