Perjantaina jälleen katkonaiset harjoitukset ajava Valtteri Bottas on tukalassa tilanteessa moottoriosiensa suhteen. Suomalaiskuljettajan Alfa Romeo -kilpurissa havaittiin tekninen ongelma Monacon ensimmäisten harjoitusten aikana.

32-vuotias ei päässy asuinkaupungissaan radalle sekuniksikaan ensimmäisessä sessiossa. AMuS:n toimittaja Tobi Grüner raportoi harjoituksen jälkeen, että kyseessä oli MGU-K-komponentin pettäminen.

Onnin onnettomuudessa on se, että koko moottori ei tällä kertaa kosahtanut Barcelonassa nähdyn ongelman tavoin. Bottas joutuu silti ottamaan kauden kolmannen sekä viimeisen MGU-K-osansa. Seuraavasta vaihdosta on luvssa rangaistus.

On siis jo turvallista sanoa, että lähtöruuturangaistukset tulevat kiusaamaan Bottasta myöhemmin tällä kaudella. Ferrarin moottorissa tuntuu löytyvän potkua, mutta viime aikojen pettämiset, erityisesti Alfa Romeon puolella aiheuttavat varmasti harmaita hiuksia sveitsiläistallin riveissä.

Myös ensimmäisessä sessiossa myös Ferrarin-moottorinsa kanssa keskeyttänyt Mick Schumacher on saanut autoonsa uuden MGU-K-osan. Tämä on saksalaiselle vasta toinen tällä kaudella.