Viime viikonlopun Espanjan GP:n viimeisessä shikaanissa mitatut nopeudet lupaavat hyvää Valtteri Bottakselle ja Alfa Romeolle tulevaan Monacon GP:hen.

Alfa Romeo oli Twitterissä operoivan Formula Stats -sivun mukaan kaikkein nopein auto Barcelonan hitaassa shikaanissa aika-ajossa. Monacon GP puolestaan on täynnä hitaita mutkia, jotka vaativat samanlaisia ominaisuuksia autoilta kuin Barcelonan radan kolmossektorin shikaani.

Alfa Romeo oli kyseissä shikaanissa 0,077 sekuntia nopeampi kuin Ferrari ja 0,089 sekuntia Red Bullia parempi. Vaikka yhden mutkan perusteella ei voi liian pitkiä johtopäätöksiä tehdä, kertoo se suuntaa siitä, miten hyvin Alfa Romeo voi Monacon katuradalla toimia.

Bottaksen ja Alfa Romeon kannalta merkittävää on myös se, että telemetriavertailu on tehty aika-ajovauhdin perusteella. Monacossa ohittaminen on äärimmäisen vaikeaa, ja aika-ajon arvo on suurempi kuin millään muulla radalla.

Monacon GP ajetaan tulevana viikonloppuna. Viaplay näyttää suorina lähetyksinä kaikki ajotapahtumat.

Formula Stats 🏁

@FormulaStats_
As we go to Monaco, This is the telemetry analysis how fast each team was through the Final chicane in Barcelona!