Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on ollut otsikoissa viime viikkoina taistellessaan autoliitto FIA:n kanssa. Kuninkuusluokan tiukennetut korusäännöt eivät ole miellyttäneet Hamiltonia, eikä britti näillä näkymin aio suostua FIA:n vaatimuksiin.

Nyt Hamiltonia odottaa uusi kohu. Motorsport.comin julkaiseman kuvan perusteell viidenneksi Espanjassa ajanut Hamilton nähtiin puikkelehtimassa F1-autojen seassa kilpailun jälkeen. Hamilton oli määrätty doping-testiin välittömästi ajon jälkeen.

Palatessaan lääkintäpisteeltä, Hamilton käveli parkkeerattujen autojen ohitse. Kuvan perusteella Hamilton kajosi hetkellisesti Sergio Perezin Red Bull -kilpurin takasiipeen.

Viime kaudella Brasiliassa nousi kohu, kun Max Verstappen koski Hamiltonin autoon aika-ajojen jälkeen. Hollantilaiselle annettiin tilanteesta varoitus sekä 50 000 dollarin sakot.

Hamilton ei selvästikään yritä koskea Red Bullin autoa tahallaan. Kyse on kuitenkin ajoituksesta. Jos autot ovat parc ferme -säännön alaisina, on britille luvassa vähintäänkin mojova sakko.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.