Mercedes sekä Ferrari kävivät väliviikolla testaamassa kuluvan kauden kilpureitaan uusien päivitysosien kera, uutisoi PlanetF1.

Mercedes testasi useiden lähteiden mukaan Ranskan Paul Ricardilla ja Ferrari taas Italian Monzassa. Vaikka testaaminen on nykypäivänä F1-sarjassa kielletty, on tiimeillä kuitenkin kauden aikana mahdollisuus ajaa kaksi 100 kilometrin mittaista filmauspäivää, joista näistäkin tapauksissa oli kyse.

Filmauspäivillä saa käyttää kuluvan kauden kilpureita, eikä säännöissä ole määritelty sen tarkempia rajoitteita osien suhteen. Näin ollen talleille on avautunut pieni mahdollisuus testata rataolosuhteissa autojensa tuoreita päivitysosia, kuten Mercedes ja Ferrari tekivät.

Italialaisen F1-journalistin Giuliano Duchessan mukaan Mercedes huomasi lyhyestä testipätkästä huolimatta löytäneensä kilpuriinsa lisävauhtia uuden takasiipiratkaisun sekä päivitetyn voimayksikön myötä. Alustavasti parannuksia kerrotaan löytyneen auton suoravauhtiin, jota on saatu lisättyä kolmesta neljään kilometriä tunnissa.

Ferrarin testistä ei ole tipahdellut tarkempia tietoja, mutta tiettävästi Maranellon jättiläisetkin testasivat tulevan viikonlopun Barcelonan GP:seen tuotavia runsaita päivitysosia.