Red Bullin Max Verstappen otti toisen perättäisen voittonsa Miamin GP:ssä sunnuntaina. Verstappen nousi kilpailussa kolmannesta ruudusta Ferrareiden ohi voittoon.

SuomiF1-sivuston listasi tuttuun tapaan kilpailun topit ja flopit.

FLOP3

Juuso Koivumäki: Carlos Sainz. Mihin on kadonnut viime kauden Sainz? Espanjalainen tuntuu tällä hetkellä olevan pulassa jatkuvasti ja virheitä tulee aivan liian helpolla. Montako kertaa Sainz aikoo vielä autonsa käyttää ratavalleissa tämän kauden aikana? Kisasta sai sen, mikä Ferrarilla oli vähintään otettava, mutta virheet on aika karsia pois.

Nooa Ruuth: Fernando Alonso. Kokenut espanjalainen on kärsinyt epäonnesta läpi alkukauden, mutta Miamin nollatulos menee täysin omaan piikkiin. Alonso keräsi kaksi osumaa muiden kuljettajien kanssa, joista yhdestä rangaistiin. Pisteitä oli silti tulossa, mutta viimeisten kierrosten törttöily ratarajojen kanssa toi miehelle toisen aikasakon. Tallikaveri ajoi puolestaan viimeiseltä sijalta pisteille. Alonsolta tarvitaan enemmän.

FIA:lta raju päätös Miamin GP:n jälkeen – Fernando Alonso pudotettiin pisteiltä viimeisten kierrosten tapahtumien takia

Eetu Lehtonen: Mick Schumacher. Nuorelta saksalaiselta nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella vertailun kestävää vauhtia tallikaveriinsa ja F1-uran avauspisteetkin näyttivät olevan melko varmasti tulossa. Loppuhetkien älytön sukellus oman mentorinsa kylkeen kaatoi kuitenkin kaiken roskakoriin.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Daniel Ricciardo. Ei tunnu kokenut australialaiskuski tällä hetkellä pysyvän millään nuoremman Lando Norrisin perässä. Kilpailusta tuli molempien kohdalla täysi pannukakku, mutta Ricciardon alamäki alkoi jo surkeasta aika-ajosta. Käsittämätöntä, miten muutama vuosi sitten Verstappenin kanssa tasapäisesti taistellut aussikuski jää jatkuvasta Lando Norrisin jalkoihin.

Nooa Ruuth: Haas. Pienen jenkkitallin on pakko hyödyntää alkukauden vauhtinsa, tai pistetaulukko ei hyvää näkymää tarjoa. Mick Schumacher oli jo avata pistetilinsä, mutta käsittämätön hätiköinti johti kolariin aivan viime hetkillä. Myös Kevin Magnussen alisuoritti läpi viikonlopun. Barcelonassa on kasvojen pesun paikka.

Eetu Lehtonen: McLaren. Perinteikäs talli tuntuu nauttivan suurta suosiota Yhdysvalloissa, mutta Zak Brownin kutsumille runsaslukuisille kutsuvieraille tarjottu näytelmä ei ollut varmastikaan sitä, millä kerätään lisää sponsoritarroja autoon. Daniel Ricciardo epäonnistui jälleen aika-ajoissa, eikä kisassakaan pystynyt nostamaan oransseja värejä pisteille, siinä missä toisellakin autolla vaikutti olevan hankalaa. Imolan palkintopallilta ei ollut pitkä pudotus alakerran puolelle.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Nicholas Latifi. Kanadalaiskuljettaja näyttäisi tällä hetkellä käyvän kisoissa vain osallistumisen ilosta. Mitään annettavaa radalla Latifilla ei ole. Vaikka Williams ei takuulla ole edes keskikastin tasoinen auto, niin silti jostain kumman syystä tallikaveri Alex Albon onnistui jälleen nostamaan Williamsin pistesijoille Latifin körötellessä letkan perässä.

Nooa Ruuth: Miamin GP:n sekoilut. Olen ehkä ilonpilaaja, mutta Miamin GP:tä ympäröinyt show ei tehnyt minuun vaikutusta. Amerikkalainen pelleily on sopinut Texasiin, mutta Miamin kisaviikonloppu tuntui nostavan radan ulkopuolisen tapahtuman kilpailemisen edelle. Tämä on ollut F1-sarjan uusi suunta jo vuosia, mutta tarvitseeko siihen silti tottua? Tulevan kauden Las Vegasin kilpailu hirvittää jo valmiiksi.

Eetu Lehtonen: Miamin GP. Viikonlopun hulabaloon jälkeen ihmisiä varmasti jakautuu eri leireihin tapahtuman viihdearvosta, mutta allekirjoittanut ei vakuuttunut. Aivan yliammuttua sekoilua, jota en jaksa ymmärtää. Kuivalle maalle tuodut huvijahdit, täysin irrelevanttia näytelmää, eikä itse radallakaan ollut paljoa tekemistä moottoriradan kanssa. Miamissa mentiin jo liikaa showbisneksen, eikä vanhan kunnon kilvanajon ehdoilla.

TOP3

Juuso Koivumäki: Mick Schumacher. Miamissa nähtiin ensimmäistä kertaa aggressiivinen ja tallikaverinsa todella haastava Schumacher koko kaudella. Pikku-Schumi oli jo aika-ajossa Kevin Magnussenia parempi ja kisavauhtikin oli pirteää. Ensimmäiset MM-pisteet tuhoutui aika järjettömässä ohitusyrityksessä Sebastian Vettelistä, mutta rapatessa roiskuu. Tällaista Schumacheria kaivataan lisää.

Mick Schumacher lanasi Sebastian Vettelin ulos – mestarikuski tulistui

Nooa Ruuth: Valtteri Bottas. Suomalaiskuljettajalta jälleen vahva viikonloppu. Kaksi pientä virhettä tahraavat hyvää suoritusta, mutta Bottas on silti alkukauden yksi suurimmista onnistujista. 32-vuotias taistelee Alfa Romeolla Mercedestä vastaan. Se jos mikä on hienoa.

Eetu Lehtonen: Esteban Ocon. Nuori ranskalainen on ollut keskikastissa yksi alkukauden suurimmista onnistujista. Kerää tasaisen vahvasti Alpinelle pisteitä ja sunnuntain suoritus Miamissa oli vahva. Missasi aika-ajon kokonaan harjoitusten ulosajon takia ja nousu joukon hänniltä kahdeksanneksi on hatunnoston arvoinen suoritus. Ocon on nyt ajanut kauden viidessä kilpailussa neljästi pisteille.

TOP2

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Viidenneksi Alfa Romeolla aika-ajossa, kun tallikaveri jää ensimmäiseen osioon. Lopun virheessä menetti kaksi sijaa, mutta etenkin George Russellin vauhti tuoreella renkaalla olisi ollut huomattavasti parempaa, joten menetti virheen takia käytännössä paikan vain Lewis Hamiltonille. Hyvä viikonloppu ja iso määrä pisteitä Alfalle.

Viaplay: Valtteri Bottas selitti loppuhetken kolariaan – ”Harmi että emme päässeet Mercedeksen edelle”

Nooa Ruuth: George Russell. Herra lauantai on vaihtanut pääpäiväkseen sunnuntain ja sekös kelpaa Mercedekselle. Sijalta 12. kilpailuun lähtenyt britti ylsi jälleen viiden parhaan joukkoon. Onneakin oli matkassa, mutta loistavasti renkaitaan säästellyt Russell ansaitsi pisteensä jälleen. Valtikan vaihdos Mercedeksellä saattaakin koittaa luultua aiemmin.

Eetu Lehtonen: Alexander Albon. Rengaskuiskaaja teki sen taas ja raahasi Williamsin tekeleen jälleen MM-pisteille takajoukoista. Albon on ollut Williamsille alkukaudella kultaakin arvokkaampi, samalla kun tallin toinen kuljettaja vaikuttaa olevan mukana vain osallistumassa.

TOP1

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Kolmannesta ruudusta kahden Ferrarin takaa koko kilpailun voittoon. Oli mykistävä suoritus radalla Verstappenilta. Kun kaikki muut tuskailivat ohittamisen kanssa, Verstappen lensi kuin itsestään Charles Leclercin ohi kilpailun voittoon.

Nooa Ruuth: Max Verstappen. Tekniset viat heittivät lähes koko perjantain romukoppaan. Silti hollantilainen oli sunnuntain kilpailussa ylivoimainen. Ei yliyrittämistä, ei turhia riskejä vaan täydellistä hallintaa. Ferrari-pomo Mattia Binotto voi kommentoida Red Bullin päivityksiä niin paljon kuin haluaa, mutta fakta on tässä: Verstappenia parempaa kuskia ei F1-sarjasta löydy.

Eetu Lehtonen: Max Verstappen. Lentävä hollantilainen osoitti Miamissa jälleen mestarin arvonsa. Red Bullin ja Verstappenin yhdistelmä tuntuu olevan Ferraria hellempi renkaille ja hallitseva mestari pelasi oman pelinsä maltillisesti sekä iski välittömästi paikan tullessa. Mielenkiintoista nähdä, alkaako Maranellossa puntti tutista paineen kasvaessa.