Max Verstappen nappasi kauden neljännen voittonsa, kun hollantilainen ajoi Espanjan osakilpailun voittoon. Miehen ajovirhe sekä DRS-ongelmat eivät lopulta maksaneet hänelle voittoa.

Verstappen sekä Red Bull hyötyivät kilpailua dominoineen Charles Leclercin teknisestä ongelmasta. Tämä pakotti monacolaisen keskeyttämään ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Red Bull nappasi samalla kauden toisen kaksoisvoittonsa Sergio Perezin ollessa toinen. Palkintopallin täydentää Mercedeksen George Russell.

Surkean lähdön kilpailuun saanut Carlos Sainz teki ison ajovirheen kilpailun alussa, eikä ollut lopulta vaikuttaja voittokamppailussa. Sainz ohitti loistavan nousun kilpailun aikana tehneen Lewis Hamiltonin viimeisillä kierroksilla. Hamilton oli jo ajamassa turvallisesti neljänneksi, mutta tekninen ongelma pakotti Hamiltonin hidastamaan kilpailun lopussa.

Valtteri Bottas oli jälleen keskikastin kuningas. Suomalainen ilmaisi kuitenkin turhautumisensa tallin strategiaan. Kahdella pysähdyksellä kilpailun ajanut Bottas oli täysi vastaantulija vanhoilla renkailla kilpailun lopussa. Bottas menetti aikaa hurjasti Sainzille sekä Hamiltonille.

– Tämä strategia oli väärä valinta, Bottas kuittasi tallilleen.

Myös Fernando Alonson nousu viimeiseltä sijalta pisteille oli komeaa katsottavaa. Alpine nappasi tuplapisteet Esteban Oconin sijoittuessa seitsemänneksi. Alonso oli yhdeksäs.

Kärkikymmenikön täydensivät Lando Norris sekä Yuki Tsunoda. Kilpailun toinen keskeyttäjä Leclercin lisäksi oli Zhou Guanyu.