Seitsemän maailmanmestaruutta urallaan voittanut Lewis Hamilton joutui jälleen katselemaan tallikaverinsa takasiipeä ruutulipulla. Kuusi sijaa alempana kilpailuun lähtenyt George Russell ajoi lopulta viidenneksi Hamiltonin jäädessä kuudenneksi.

Russell hyötyi turva-autosta. Kovalla pyörällä kilpailun aloittanut nuori britti onnistui vaihtamaan renkaansa ilman suurempaa pudotusta ja oli nopeasti tallikaverinsa ohi.

Hamilton tilitti tallilleen jo kilpailun aikana huonosta strategiastaan. Myös hänelle tarjottiin vaihtoehtoa tulla varikolle renkaiden vaihtoon, mutta lopulta talli suositteli radalla pysymistä.

Hamilton oli ärtynyt Mercedekselle tästä tapauksesta. 37-vuotiaan mielestä oli käsittämätöntä, että kuljettajalle annettiin päätösvalta tilanteessa, jossa hänellä ei ollut aavistustakaan muiden kuljettajien tilanteesta.

– Tuossa skenaariossa minulla ei ole mitään tietoa siitä, missä muut kuljettajat ovat. Joten jos talli antaa minulle päätösvallan varikkopysähdyksestä, niin minulla ei ole tarpeeksi informaatiota tehdä päätöstä, Hamilton kommentoi turhautuneena AMuS:lle.

– Se on heidän työtään, heillä se tieto pitäisi olla. Tänään minä sain vastuun siitä päätöksestä. En vain ymmärrä sitä.

Hamilton on nyt hävinnyt tallikaverilleen kilpailussa neljänä kisaviikonloppuna peräkkäin. Russell on puolestaan ainoa kuljettaja tällä kaudella, joka on ajanut jokaisessa kilpailussa viiden parhaan joukkoon.