Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton sanoo hopeanuolten kiihtyneen vauhdin tarjonneen tallille ripauksen tarvittavaa toivon kipinää.

Mercedes toi laajan päivityspaketin autoonsa Barcelonan radalle ja ainakin aiemmin autoa risonut pomppiminen on vähentynyt selvästi. Tämän myötä auton ajokorkeutta on pystytty laskemaan ja suorituskykyä on saatu puristettu enemmän W13-kilpurista irti.

Vaikka Hamilton on sijoituksellisesti täysin samoissa lähtöasetelmissa kuin kaksi viikkoa sitten Miamissa, oli ero kärkeen kuitenkin pienempi ja auton ajettavuus huomattavasti parempi. Seitsenkertainen mestari ei kuitenkaan ole vieläkään tyytyväinen työkaluunsa.

– Olimme Q2:ssa nopeimpia, joten siinä on pilkahdus toivoa tiimille, sanoi Hamilton motorsport.com –sivuston mukaan.

Hamilton sijoittui aika-ajoissa lopulta kuudenneksi, siinä missä tallikaveri George Russell onnistui puristamaan itsensä neljänteen lähtöruutuun toisen Red Bull -auton edelle.

– Tallikaverini on neljäntenä, joten autolla pitäisi olla vähintään kolmas tai neljäs minun ollessa kuudentena. Olen edelleen vaikeuksissa auton kanssa.

– En tiedä kuinka pääsen sen ympäri, mutta minun täytyy vain jatkaa yrittämistä ja työskentelyä itseni kanssa, totesi britti.