Haas-talli oli yksi lauantain suurimmista onnistujista, kun molemmat kuljettajat ampuivat aika-ajojen viimeiseen osioon.

Kevin Magnussen starttaa sunnuntain kilpailuun kahdeksannesta ruudusta ja Mick Schumacher kymmenennestä. Lauantain hyvä tulos sai hymyn tallipäällikkö Günther Steinerin huulille, joka innostui hieman naljailemaan kilpaileville talleille.

– Missä ne muut ovat, jotka tulivat tänne puoliksi uusilla autoilla? Saavutimme enemmän kuin he ilman päivityksiä. Sitä kutsutaan tehokkuudeksi, kuittaili Steiner f1briefingsin mukaan.

Monet tallit päättivät tuoda Barcelonaan runsaasti isoja päivityspaketteja, siinä missä amerikkalaistalli päätti vielä odottaa pidemmälle kesään. Steiner kertoi asiasta jo alkuviikosta todeten, että he uskovat autossaan olevan vielä ilman budjetin tuhlausta avattavissa lisää potentiaalia, eikä talli ollut asian kanssa hakoteillä.

Salaisuus vauhdin takana selittyy yksinkertaisesti sillä, että Haas on löytänyt ratkaisun autoa kiusanneeseen pomppimiseen, jonka johdosta ajokorkeutta ollaan saatu madallettua. Samankaltaisia vaikeuksia kuin esimerkiksi Mercedeksellä, joskaan ei yhtä dramaattisia.

– Pystymme menemään yhä matalammalle ja autosta tulee yhä nopeampi. Insinöörit itsekään eivät meinanneet aluksi uskoa sitä, kertoi Steiner.

Haasin viikonloppu ei ole ollut täysin ongelmaton, mutta siitä huolimatta lähtökohdat kilpailuun ovat hyvät. Molemmat kuljettajat olivat aika-ajon jälkeen tutkinnassa tarpeettoman hitaasta ajelusta, mutta siitäkin selvittiin säikähdyksellä.

Sen lisäksi Magnussenia kiusasi ongelmat avattavan takasiiven kanssa viimeisessä osiossa. Schumacherilla puolestaan oli omat ongelmansa kolmansissa harjoituksissa. Saksalaisen jarrut syttyivät session alussa tuleen ja leikki jäi kesken.

Koosteen aika-ajoista näet alla olevalta videolta.